Verbeterblad voor HP1 bij BaZ nr 68a/21. Verwijder sectie **2.5.1 Introduction** en vervang door: **Block for HP1 to NL Ntm 68a/21.** Delete section **2.5.1 Introduction** and replace by:

2.5.1 General

Pilotage is compulsory for the following regions:

- Region Noord: Delfzijl (incl. Oosterhornkanaal and Oosterhornhaven), Eemshaven and Eems Estuary, Terschelling estuary (Lauwersoog, Harlingen, West-Terschelling, Vlieland, Kornwerderzand and Den Oever);
- Region Amsterdam-IJmond: Approach IJmuiden, IJmuiden, Noordzeekanaal, Amsterdam and estuary of Texel (Den Helder, Den Oever, Oudeschild, Kornwerderzand);
- Region Rotterdam-Rijnmond: Scheveningen, Approach Nieuwe Waterweg; Maasmond, Nieuwe Waterweg, Breeddiep, Beerkanaal, Yangtzekanaal, Calandkanaal, Hartelkanaal, Nieuwe Maas, Koningshaven, Zuiddiepje, Noord, Rietbaan, Oude Maas, Spui, Beningen, Hollandsche IJssel up to the barrage at Krimpen aan de IJssel, Beneden Merwede up to Hardinxveld-Giessendam and Wantij, Dordtsche Kil, Krabbengeul, Mallegat, Hollandsch Diep west of Moerdijkbrug, Haringvliet, Vuile Gat, Krammer north of Krammersluizen, Zuid Vlije, Volkerak;
- Region Scheldemonden: Approaches to and River Scheldt, Ghent Terneuzen Canal, Oosterschelde, Keeten, Mastgat, Zijpe, Krammer south of Krammer locks, Walcheren Canal, Zuid-Beveland Canal, Veerse Meer.